Beneficiile căsătoriei de tânăr (2)

Puteți citi introducerea (obligatoriu) AICI.

1. Ești mai protejat de ispita sexuală în perioada în care lupta e cea mai acerbă

Să nu creadă careva că din momentul căsătoriei va fi liber de orice ispită sexuală. Căderea în ispita sexuală e o problemă a inimii mai întâi de toate, dar aceasta poate fi biruită mai ușor în căsătorie. (1 Corinteni 7:2-6)

Cele mai mari ispite vin în jurul vârstei de 20 de ani. Căsătoria de tânăr îți oferă un refugiu de ispitele sexuale, dar, ca să mă asigur că ați înțeles mesajul meu, nu înseamnă că nu veți mai fi ispitiți niciodată. Instinctul sexual rămâne același. E o binecuvântare și totodată un blestem într-o oarecare măsură. Un rabin spunea că, dacă atracția sexuală nu ar fi atât de puternică la bărbați, aceștia nu s-ar mai căsători, nu și-ar mai face o casă și n-ar mai avea copii. Sexualitatea, ca să știți fetelor, e un factor motivator pentru bărbați. Așa ne-a creat Dumnezeu, iar ceea ce a creat Dumnezeu a fost împins înspre limitele păcatului de firea pământească pervertită.

Dacă vreți ca lupta cu păcatul să fie mai ușoară (n-am spus eliminată) și să vă păstrați curați scurtați perioada de așteptare. Mai ales dacă sunteți într-o relație sigură. N-are rost. Vă spune asta unul care a fost prieten cu soția sa 6 ani înainte de a se căsători. Nu recomand la nimeni o relație așa de lungă înainte de căsătorie. Despre asta altădată.

2. Te responsabilizează mai devreme

Odată cu căsătoria se termină copilăria. Ești pus față în față cu alegeri dificile, prioritățile vor fi altele. Nu va trebui să ai grijă doar de tine (oricum până atunci aveau părinții -mama în principal :)- grijă de tine). Căsătoria timpurie poate fi un șoc, dar responsabilizarea e ceva bun. Oricum trebuie să fim pe picioarele noastre la un moment dat. Cu cât mai devreme cu atât mai bine.

3. Te maturizează 

Responsabilitatea ne maturizează. Spun din nou, cu cât mai devreme cu atât mai bine. Și-așa n-avem mult de trăit pe pământul acesta. Să ne numărăm bine zilele. Caracterul se formează foarte mult în a treia decadă de viață. Căsătoria timpurie va ajuta la formarea unui caracter mai bun și mai sfânt pentru că acum vei avea ajutorul potrivit alături de tine.

4. Îți oferă o altă prestanță în fața oamenilor

Am văzut că oamenii m-au privit diferit după ce m-am căsătorit la 21. Da, mai sunt unii care-ți spun că ești doar un copil și la 25, dar te asigur că ești privit cu alți ochii. Vei fi văzut mai matur, mai responsabil, mai hotărât. Oamenii vor vedea în tine o persoană decisă și care știe ce vrea de la viață,

5. Îți oferă o motivație pentru care să lupți

Până la căsătorie motivația e nunta. După, motivația e soția și (posibil) copiii. Avem nevoie de motivație ca să facem ceva cu viața aceasta, să o facem să însemne ceva și acel ceva să aibă sens în ochii lui Dumnezeu și ochii noștri. Un profesor ne spunea că soția și copiii au fost cei care l-au motivat să scrie atât. Când ne pierdem motivația, familia poate fi un bun motivator.

6. Te învăță să te gândești mai mult la alții

Când m-am căsătorit eram o persoană foarte egoistă. După am învățat ce înseamnă empatia și altruismul. Încă învăț. It was an eye opening thing for me.

7. Îți oferă ocazia să te concentrezi mai bine la ce faci

Chiar am citit un articol care spunea că bărbații căsătoriți sunt mai eficienți. Așa a fost și situația cu mine în ce privește facultatea. V-am spus asta și în partea 1. Puteți să le spuneți părinților voștri asta ca să le dărâmați argumentul că nu vei mai învăța dacă te căsătorești.

Ești mai liniștit. Știi unde te întorci seara, că aveți cuibul vostru. Asta dă siguranță și duce la eficiență în muncă.

 

Căsătoria timpurie nu e pentru toți. Ai nevoie de un anumit nivel de maturitate spirituală, de stabilitate și de tăria de a accepta provocările care vor fi, în general, mult mai multe. Dar în toate acestea și multe altele stă frumusețea căsătoriei de tânăr. Eu sunt 100% pentru căsătoria de tânăr. Spun și eu ca Voodie Baucham: mi-aș fi dorit să mă fi născut căsătorit :).

Voi ce beneficii ați observat?

Majoritatea beneficiilor sunt aplicabile la căsătorie în general. Cu cât mai devreme însă, cu atât mai bine, că doar viața e scurtă. 

Publicitate

Un gând despre &8222;Beneficiile căsătoriei de tânăr (2)&8221;

  1. Cristian Pascu zice:

    Principalul avantaj și principalul dezavantaj al căsătoriei de tânăr (eu m-am căsătorit la 20 și la 21 aveam un copil) este entuziasmul. Un complex de naivitate, inconștiență și, cum să-i spun, ambiție poate. Este un avantaj fiindcă nerealizând viitoarele și sigurele probleme care or să apară, nu ți-e teamă de ele. Nu creezi o isterie personală din „greutățile vieții”, greutăți care sunt grele în principal datorită neputinței personale. Și este un dezavantaj fiindcă, în funcție de educația ta și soției/soțului și a structurii caracterului, multe lucruri pot fi ignorate. Lucruri care stau acolo și mocnesc, până când, într-o anumită conjuctură, pot ieși la suprafață. Omul este ceea ce este indifierent de ce credem noi despre el, cu plăcerile și durerile și fricile și dorințele lui. Mecanismele interioare ale sufletului au legi proprii, și felul în care le înțelegem, sau credem că le înțelegem, ne determină acțiunile. Conformitatea credințelor, părerilor noastre și a celor din jurul nostru, cu aceste legi, conduc sau nu la fericire. Legile fericirii sunt puține, sau una. Părerile sunt multe.

    Dar cred că de departe, poate, unul din marele plusuri ale căsătoriei devreme, care urmează din acea naivitate inițială, este că personalitatea, caracterul, se formează alături de cel/cea cu care ai pornit la drum. Asta face mai puțin probabile diferențele de caracter insurmontabile care, de cele mai multe ori, conduc la divorț sau la o singurătate în doi. Copiii ajută extraordinar de mult într-o căsătorie. Și cred că, de departe, poate cel mai mare pericol este o înțelegere defectuoasă a fericirii. Între fericirea lumii și fericirea sfințeniei, e o plajă largă, unde este loc mult care cele două să fie confundate, să se amestece. „Căsuța noastră, cuibușor de nebunii”, cum zice Scriptura.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s