Valoarea ta, fată dragă, nu e determintă de like-urile la pozele cu tine de pe facebook

Imagine

Draga mea,

Dumnezeu a pus în tine nevoia de a fi iubită și de a fi apreciată de cei din jur, le-a pus ca să fie împlinite de cei apropiați, când ești mică de familie, iar când vei crește și te vei căsători, de către soțul tău.

Ai ajuns la vârsta adolescenței și tatălui tău nu pare să-i pese de tine așa mult încât să-și pună timp deoparte și să-ți arate că te iubește. La cuvinte nu prea se pricepe și niciodată n-a fost genul de persoană care să îi aprecieze pe ceilalți. Nu o face față de mama așa că de ce ar face-o apreciindu-și fiica?

În dorința ta după atenție, vrei să ieși în evidență. Vrei ca lumea să te observe. Și e normal, dar nu ai nevoie ca lumea să te observe, este de-ajuns ca o singură persoană să te observe. Dar nu cu orice preț. Nu pe un preț de nimic. 

Pe lângă faptul că aceste două nevoi fundamentale nu-ți sunt împlinite, în ultima vreme gânduri ce-ți spun că ești urâtă, că ești grasă, că nimeni nu te iubește, că nimănui nu-i place de tine, încep să-ți contureze o imagine de sine schimonosită. Te uiți în oglindă și mintea proiectează asupra ochilor o imagine diferită de realitate. Și-n agonia ta, în fiecare zi încerci să lupți cu aceste complexe de inferioritate, dar nimic nu pare să le aline sau să le îndepărteze…

În afară de aprecierile frienzilor  de pe Facebook. Acolo, chiar și băiatul de care-ți place ție va avea ocazia să-ți vadă noua frizură pe care, dacă n-ar fi s-o postezi, n-ar avea ocazia. Cum ar putea să rateze scumpete (scumpă chiar la propriu în unele cazuri) de frizură. Dar nu doar frizura e ceea ce vrei să scoți tu în evidență pentru că ești conștientă că o simplă schimbare a frizurii nu va atrage atenția pe cât ți-ai dori.

Când te trezești dimineața și vezi că ai 30 de notificări, iar 20 sunt despre poza cu tine ce tocmai ai pus-o seara trecută simți cum devii mai valoroasă. Te simți iubită și apreciată. Nu mai spun câte gânduri îți trec prin minte când el, unicul și alesul hormonilor tăi, dă like la poza ta. Senzația trăită te face să mergi și mai departe.

Aș vrea să-ți spun că poate că prietenele tale o fac cu sinceră apreciere (poate chiar ele trăiesc aceleași stări ca și tine), dar în băieți te asigur că nu aprecierea neinteresată se naște la vederea unor poze provocatoare, ci dorință păcătoasă. Să știi un lucru despre băieți: cu ce atragi un băiat într-o relație, cu aceea trebuie să și îl ții. Asemenea acțiuni îi vor goni pe cei mai serioși.

Dar draga mea, valoarea ta nu depinde de numărul de like-uri și nici de comentarii și aprecieri la ultima poză postată cu noul tău look. Valoarea ta nu fluctuează ca aurul sau cursul valutar de pe piață ce astăzi este mai scump, iar mâine mai ieftin. Valoarea ta, draga mea, e determinată de Creatorul tău. Ai fost creată după chipul Său și asta te face să fii inestimabil de valoroasă. Da, Dumnezeu nu te-a creat după chipul nu știu cărei femei a cărui look îți place ție. 

Va veni o zi în care toată frumusețea trupului tău va fi ștearsă de bătrânețe. Beauty is skin deep. Vei fi plină de riduri, vei avea celulită, nu vei mai arăta ca la 20 de ani. Ce vei face atunci dacă valoarea ta va depinde de cât de frumoasă te vede lumea și te vezi tu?

Fiecare femeie, grasă sau slabă, înaltă sau scundă, cu părul lung sau scurt, poartă chipul lui Dumnezeu, iar aceasta este valoarea cea mai mare pe care o poate avea cineva. Ai fost atât de valoroasă pentru Dumnezeu încât a dat ce avea mai valoros ca să moară pentru tine, pe Fiul Său. Știi că El nu a murit pentru trupul tău, ci pentru sufletul tău? Da, într-un oarecare sens a murit și pentru trupurile noastre întrucât sufletele și trupurile noastre sunt o singură unitate psiho-somatică, dar la învierea de apoi trupurile pământești vor fi schimbate cu alte trupuri de slavă.

Dacă vrei cu adevărat ca valoarea ta să crească o poți face doar căutând să fii asemenea chipului Fiului lui Dumnezeu, adică să te sfințești.

Nu trebuie să-ți dezgolești trupul ca să fii apreciată de oameni. Nu trebuie să te îmbraci indecent. De ce? imaginea ta în ochii celorlalți nu trebuie să fie lucrul care să te obsedeze, ci imaginea lui Hristos în tine trebuie să fie obsesia ta și-a mea.

Draga mea, nu-ți spun să nu uploadezi o poză, două pe facebook la un oarecare interval. Cuvintele mele se leagă de zecile de poze ce le pui în fiecare lună în care ne prezinți toată garderoba ta, toate accesoriile și încălțămintea cumpărată. Să nu uităm că în fiecare lună ai un album întreg dedic frizurilor. Și unul pentru pedichiură. Și altul pentru manichiură. Să continui?

Bine, bine, exagerez pentru a fi cât mai bine înțeles, dar nu crezi că și tu exagerezi în preocuparea față de imaginea ta? O spun cu toată dragostea posibilă dorind să-ți îndrept energia consumată de la toate aceste lucruri trecătoare spre cele eterne. Ai valoare în ochii lui Dumnezeu. Nu-ți mai folosi frumusețea trupului pe care ți-a încredințat-o Dumnezeu pe post de momeală pentru a te simți apreciată.

Ești nespus de valoroasă. De aceea nu te vinde ieftin, nu cu orice preț.

Îți spun toate acestea pentru că îmi pasă de tine.

Din inimă.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s