Excesul de flirt dăunează grav sănătății

Am văzut destui crai și crăiese îndrăgostite de flirt. Ei nu au niciun plan să înceapă o relație, dar le dau speranțe și semnale la cât mai multe persoane de sex opus. Senzația de moment pe care o trăiesc îi face să dorească să facă eternă clipa de a fi adulați de o mulțime de fete (sau băieți, după caz) simultan.

Problema este că flirtul dăunează grav propriei persoane cât și celor din jur. Să luăm următorul caz:

Un băiat vede o fată care îl divinizează și e gata să i se facă preș. El nu vrea să înceapă o relație cu ea, dar tentația senzațiilor de moment e prea mare. Ce plăcut e să fii dorit și să joci în mod nevinovat pe cineva pe degete.

Începe să-i arunce priviri, vorbe care-i dau de înțeles fetei că e posibilă o relație între cei doi. Ea începe și mai mult să se îndrăgostească de el. Între timp se satură de jocul cu respectiva fată care n-are habar de ce face el (ea chiar crede că și lui îi place de ea) și repetă episodul cu o altă fată. Imediat cum prima va vedea ce face Gigel al nostru fie va strânge resentimente față de el sau, mai rău de atâta, va da vina pe cea de-a doua fată (care e la fel de nevinovată ca ea) și va încerca să se răzbune pe ea că i-a furat craiul. Un astfel de joc îi rănește profund pe cei din jur, mai ales pe fete care, să-mi fie cu iertare, sunt puțin mai naive decât băieții (AICI găsiți un articol despre naivitate care vă poate fi de mare ajutor). Evident, situația poate fi și invers.

Nu doar că cei din jur sunt răniți, dar și propria persoană e afectată. Când ai impresia că dai pe spate toate fetele te vei vedea mai mare decât ești. Aerul din cameră nu-ți va ajunge ca să-ți umple pieptul. Și toate acestea vor fi spre căderea ta.

Reputația ta va fi afectată. Vei ajunge ca tânărul cioban care striga că vine lupul. Vei încerca să începi o relație și fetele nu te vor mai crede. Mă refer la cele serioase care deja te-au trecut în lista lor de băieți neserioși și nu mai au încredere în nimic din ce vrei să le comunici. Te vei mulțumi cu una din cele multe care se lasă date pe spate una-două.

Vei ajunge în cele din urmă într-o relație stabilă, să zicem, dar năravul nu va fi ușor de schimbat. Obiceiul este a două natură, nu uita. Dacă vei dori să devii serios vei avea de luptat cu puternica dorință de a mai flirta, măcar încă odată. Fără să știe prietena.

Aș putea continua să vă înșir și alte consecințe negative, dar cred că mi-ați înțeles ideea. Flirtul nu e doar un joc nevinovat. Aveți mare grijă, poate crea dependență. Flirtul are nevoie de filtru. Sau de un dop.

Așadar, amatori de flirt, încetați să-i răniți pe cei din jur și să vă faceți vouă un rău. Dragostea adevărată înseamnă mai mult decât senzații tari trecătoare.

Dragostea adevărată înseamnă credincioșie față de o singură persoană pe viață, cea mai mare provocare pe care o poate accepta cineva. Băieți, așa veți arăta că sunteți cu adevărat bărbați.

 

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Excesul de flirt dăunează grav sănătății&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s