Adevărații eroi nu mor niciodată

Florea Cruceru: soț, tată, bunic, păstor, mentor, om al stăruinței în rugăciune, erou. A plecat dintre noi. N-a plecat cu spaimă sau încruntare, ci având inima plină de pace. Ne-a mărturisit că este gata de la începutul săptămânii. Nu credeam că o să se ducă săptămâna asta pentru că ne spunea că e gata să plece în veșnicie de ani de zile. „Am pașaportul pregătit, cu viză cu tot” ne mărturisea zâmbind glumeț.

Eroii mei n-au fost fotbaliști, basketbaliști, Superman sau alții. Tataie a fost eroul copilăriei mele. Poveștile lui fascinante din viața sa de credință și prezența lui plină de pace mă făceau să doresc a lui companie. Am crescut și am văzut că bunicul meu nu ar trebui să-mi fie erou din cauza poveștilor, ci din cauza credinței sale de nezguduit. Un erou al credinței.

Printre aceia de care lumea nu era vrednică și-n lista eroilor din Evrei 11 de astăzi încolo voi vedea și numele său. Știu că se află în cea mai plăcută companie posibilă, în prezența Creatorului, Tatălui, Domnului și Dumnezeului său care i-a călăuzit și i-a purtat de grijă întreaga viață.

Mi-l voi imagina și în acel  mare „nor de martori” despre care ne spune autorul epistolei către Evrei. Cu siguranță că își așteaptă întreaga familie cât și orice alt frate în credință și ne încurajează să ne ducem până la capăt alergarea cu deplină credincioșie la fel cum a făcut-o și el. S-a rugat pentru atâția pe când trăia. Sora mea spunea că e o binecuvântare atât de mare să ai un bunic atât de minunat și credincios care știi că își poartă fără încetare în rugăciuni nepoții și copiii. O să simțim lipsa rugăciunilor sale. Dacă n-aș fi fost baptist, aș fi continuat să cred în mijlocirea sa pentru noi 🙂

Eroul meu n-a murit. Eroii nu mor niciodată. Moștenirea lor rămâne vie în amintirea noastră. Nu voi uita niciodată curajul său când a stat cu pistolul la tâmplă și a refuzat să-și vândă frații sau alte multe experiențe pe care le-a avut cu Domnul și ni le-a împărtășit.

Acum stă în fața tronului lui Dumnezeu și-și primește cununile (sunt sigur că are multe). Se odihnește și se bucură, se bucură de cea mai plăcută companie. L-a slujit pe Dumnezeu și și-a slujit semenii cu toată ființa. Nu-mi doresc decât să-i urmez exemplul și să fiu și eu, ca el, un erou pentru nepoții și copiii mei.

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Adevărații eroi nu mor niciodată&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s