Ce i-aș spune viitorului președinte ca simplu cetățean

Domnule președinte,

Duminică ați fost învestit cu încrederea a mai bine de 6 milioane de cetățeni români. Nu este timp însă să vă odihniți pe laurii victoriei. România este divizată în două tabere, cei care v-au votat și cei care v-au contestat. Nu vreau să fiți doar președintele iohaniștilor, nu mai vrem o Românie divizată ca în perioada băsistă. Va trebui să uniți întreaga Românie în spatele dumneavoastră, o Românie divizată și fragmentată în aceste zile.

Mulți ne gândim cu fiori la alegerile din 1996. Unii au spus-o, alții o gândesc. Oare Iohannis va fi Constantinescu al II-lea? Nu puteți să ne faceți asta. Fiecare cetățean care v-a învestit cu cea mai înaltă funcție din stat și-a pus obrazul l-a bătaie. Credem că sunteți un politician cu obraji diferiți de cei ai politicienilor bucureșteni. Mai cu bun-simț, cu respect și cu rușine. De-asta v-am pus acolo pentru că am crezut că sunteți diferit. Asta ne-ați spus, că vreți să faceți o altfel de politică. Dovediți-ne-o vă rugăm, să nu ne-o spuneți doar!

Să nu credeți că abilitățile dumneavoastră v-au dus unde sunteți. Nu abilitățile, ci caracterul. Mulți pentru asta v-au votat. Sperăm să fie pe atât de curat pe cât pare acum. Suntem conștienți că nu sunteți ireproșabil, nu suntem atât de naivi. Să țineți de caracter mai mult decât de scaun. Funcțiile sunt temporare, nu uitați.

Puterea, mai mult decât femeile, pot lua mințile oricărui bărbat. Să aveți grijă. Mulți au ajuns să-și asasineze conștiința odată ajunși în politica dâmbovițeană. Vă încurajez să citiți necontenit acea carte despre care ați spus că v-a marcat cel mai mult: Biblia. În ea veți găsi răspunsuri la dilemele morale cu care sigur vă veți confrunta, veți găsi exemple de oameni care au știut cum să gestioneze puterea pe care Dumnezeu le-a dat-o pe mână. Cel mai mare exemplu este Însuși Fiul lui Dumnezeu care, în ciuda prerogrativelor Sale, și-a limitat puterea și s-a smerit de dragul oamenilor, ca să-i slujească (Filipeni 2:4-11). Dacă veți trăi Biblia va fi bine de dumnevoastră și de noi. De fiecare dată când împărații lui Israel erau într-o relație apropiată cu Dumnezeu și poporului îi era bine. Fiți conducătorul nostru având frică de Dumnezeu.

Aveți grijă ce sfătuitori vă alegeți. Fiul lui Solomon, cel mai înțelept împărat care a trăit pe pământul acesta, s-a înconjurat cu sfătuitori slabi ce au făcut ca împărăția să fie divizată. Alegeți oameni integri și cereți-i lui Dumnezeu înțelepciune în aceasta. E primul test după care vă vor judeca oamenii. Suntem cu ochii pe dumneavoastră.

Rămâneți smerit, domnule Iohannis. Mulți v-au votat pentru că nu l-au vrut pe Ponta. Alții v-au votat pentru că v-au considerat cel mai potrivit candidat. Să nu uitați însă că poporul v-a pus în această funcție pentru a sluji interesele țării, nu pe cele personale. La fel cum v-a pus acolo, vă poate da și jos. Atât timp cât veți sluji dreptatea, adevărul și onoarea nu aveți de ce să vă fie teamă.

N-aș vrea să fiu în locul dumneavoastră. Atât de mulți și-au pus speranța în domnia voastră. Nu, nu credem că sunteți Mesia și că aveți puterea lui. Nimeni nu se așteaptă să mutați munții, doar vrem să fiți un garant al dreptății, adevărului, să aveți grijă de siguranța țării și să ne reprezentați în afară cum se cuvinte.

Trăiți ce ați spus, împliniți ce ați promis, fiți garantul dreptății, fiți om de cuvânt și veți câștiga respectul întregii țări. Nu veți avea de ce să vă fie frică.

Aveți ocazia să scrieți istorie. Aveți ocazia să rămâneți în istoria poporului nostru, iar copiii și nepoții noștri să citească despre neamțul Johannis care a pus țara pe picioare la 100 de ani după ce un alt neamț, Ferdinand I (tot într-o toamnă a preluat și cel de-al doilea rege conducerea țării, Octombrie 1914), prelua frâiele țării și o conducea vitejește  prin prima criză de amploare mondială a secolului trecut, primul război mondial. Asta depinde de dumneavoastră și numai de dumneavoastră. Haideți să scriem istorie împreună, iar dumneavoastră să fiți cel care ne conduce în scrierea acestei file ce cuprinde, la momentul acesta, anii 2015-2020.

Cu speranța că veți fi un președinte diferit de cei de până acum mă voi ruga ca Dumnezeu să vă dea înțelepciune în conducerea acestei țări și o inimă smerită.  Dumnezeu să vă dea binecuvântarea Lui!

Pastor Beniamin Cruceru

 

 

Lasă un comentariu