Are nevoie România de o nouă revoluție?

Dacă Anglia și SUA sunt unde sunt astăzi (mă refer la aspectele pozitive, nu la declinul ce nu poate fi negat) se datorează revoluțiilor din secolul XVIII. Franța a avut parte de revoluația violentă începută în 1789 ce a dus la instaurarea republicii. Anglia de ce n-a avut o astfel de revoluție violentă, deși erau țări vecine și existau influențe reciproce în gândirea socială? Pentru că a avut parte de o revoluție spirituală în acel secol. Tot aud oamenii spunând că avem nevoie de o revoluție că 1989 n-a schimbat mare lucru. Dragii mei, avem nevoie de o revoluție, dar nu de una violentă care să schimbe conducerea țării. Schimbarea conducerii este egală cu zero dacă nu este schimbată mentalitatea națiunii noastre. Iar asta nu o poate face nici timpul, nici influența vestului.

Avem nevoie de o revoluție spirituală pe care numai Dumnezeu o poate produce în așa fel încât să fim schimbați din interior înspre exterior. Numai atunci vom fi altfel, nu ne vom mai uita doar la interesul propriu, nu vom mai fi un popor de egoiști, o grămadă de indivizi cărora nu le pasă de cei de lângă ei atât timp cât au de câștigat în vreun fel sau altul. Nu vom mai fi un popor care calcă pe cadavre. Adevărata revoluție e cea a sufletului, când omul se întoarce spre Dumnezeu ca să i se închine Lui și să se lase transformat în gândirea sa și să gândească după cum ar vrea Dumnezeu.

Degeaba schimbăm acțiunile exterioare dacă inimile nu ne sunt schimbate. Pentru asta a venit Hristos, să schimbe ființa noastră din interior înspre exterior pentru că acțiunile sunt rezultatul gândirii.

Da, dragii mei, avem nevoie de o revoluție, dar nu de una violentă cu trupul, ci de una violentă cu sufletul.  Atât de violentă cu sufletul încât îl rupe complet de păcat. După o astfel de revoluție tânjesc. Îmi doresc să o văd în cursul vieții mele.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s