A apărut o nouă ediție a Biblie NTR

 

ntr

Acum două săptămâni a ajuns în librării o nouă ediție a Noii Traduceri în Limba Română. Am avut ocazia să pun mâna pe una și să o analizez puțin. Este disponibilă în 12 modele. Formatul în pagină este diferit, scrisul este mai mic față de ediția precedentă, cel puțin aceasta a fost prima mea impresie. Am observat că au fost corectate erorile de tehnoredactare, nu știu dacă și conținutul a suferit modificări, n-am avut timpul necesar să o compar cu ediția precedentă. Cel mai bun preț îl găsiți la librăria Scriptum și Gramma. Poate fi cumpărată și de la Kerygma, dar e puțin mai scumpă.

Iosif Ignatoaie, unul din cei implicați în proiectul NTR, mi-a scris: „Editia care este acum disponibila (2010) este a 2a nefinalizata. Este o tehnoredactare noua, cu anumite modificari si in text, insa nu este revizuirea finala a celei de a doua editii.” Așteptăm în special ediția finală (să sperăm că e ultima) cândva în 2015 conform spuselor lui Iosif Ignatoaie.

Am văzut că și fratele Tatu semnalează această aparație. Iată observațiile dânsului.

Publicitate

3 gânduri despre &8222;A apărut o nouă ediție a Biblie NTR&8221;

  1. Ioan Giosanu zice:

    Editia NTR tiparita acum contine textul revizuit intre anii 2007-2010. S-au facut mai mult de 1000 modificari in Vechiul Testament si Noul Testament in urma feedback-urilor primite. Prin urmare, textul actual este mai acurat fata de cel din 2007. Din 2010 si pana in prezent am continuat revizuirea textului, aducand in echipa noi colaboratori care si-au dat aportul la imbunatatirea textului. Am dorit sa publicam o editie speciala a Noului Testament la sfarsitul acestui an, dar am amanat tiparirea pentru aprilie 2015.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s