7 motive pentru care prefer cărțile digitale

De ceva timp m-am îndrăgostit de kindle reader-ul meu. Iată 7 motive pentru care prefer cărțile digitale:

1. Sunt mai ieftine

Nu trebuie tipărit nimic, deci costurile scad. Asta înseamnă că mai mulți bani rămân în buzunarul tău. Nu doar că sunt mai ieftine, dar de multe ori sunt mai gratis :). Dacă ești atent, editurile sau autorii au perioade în care dau gratis cărțile. Ce să mai spunem de cele care sunt permanent gratuit. Sute de cărți bune sunt disponibile fără niciun cost, doar dorință de citit să fie. Dacă acesta ar fi fost singurul motiv, ar fi fost de ajuns.

2. Ai acces instantaneu la ele

Dacă vreau să cumpăr o carte tipărită trebuie să fac o comandă. Asta înseamnă cost adițional pentru transport și timp de așteptat. Plus că trebuie să mă duc să ridic și coletul. O carte digitală e livrată instantaneu, fără a fi nevoie să plătești transportul. Aș fi renunțat la multe cărți pe care le-am cumpărat de pe amazon.com dacă trebuia să aștept să ajungă din SUA în România, să găsesc pe cineva să mi le aducă, etc.

3.Le poți personaliza

Pe kindle ai opțiunea să personalizezi scrisul, aranjarea în pagină, distanța dintre rânduri și altele. Unele cărți au un format greu de citit. Degeaba e conținutul bun, mi-e greu să mă concentrez din pricina aranjării în pagină sau din alte motive de formatare. De aproape doi ani nu mai am problema asta.

4. Ai acces rapid la end-notes

Detest cărțile care au notițele la final. Ce autor crede că stau să răsfoiesc pagini ca să citesc sursa sau vreun comentariu adițional? În format digital nu trebuie decât să apeși pe notiță și voilà, ai acces rapid la informație.

5. Poți salva citatele 

Tot ceea ce subliniez e salvat în contul meu kindle. Copy+paste și treaba e gata. Nu trebuie să stau să scriu fiecare literă. Dacă peste ani de zile îmi aduc aminte de un citat știu că îl am salvat.

6. Ai acces rapid la definițiile cuvintelor

Nu cunoști sensul unui cuvânt? Apasă pe el și ai acces rapid la definiție. În engleză, evident, încă nu s-a dezvoltat softul pentru limba română din câte știu eu. Toate cuvintele necunoscute sunt salvate într-un document și le poți învăța ulterior (opțiune valabilă pe kindle reader).

7. Sunt mai ușor de transportat

Oriunde m-aș duce, nu mă car cu zeci de kilograme după mine. Am acces la o bibliotecă întreagă de pe reader, telefon sau laptop. Cărțile sunt o adevărată pacoste când vine vorba de mutat. În felul acesta scutesc bani, spațiu și timp.

Mai sunt multe alte zeci de avantaje, vă las și pe voi să vă gândiți la ele. Dezavantaje? Există, nimic nu e perfect, dar mi se par mult mai puține decât avantajele.

3 gânduri despre &8222;7 motive pentru care prefer cărțile digitale&8221;

  1. Marius Silvesan zice:

    Reblogged this on Istorie Evanghelica and commented:
    Un punct de vedere interesant privitor la avantajele pe care le oferă cărțile digitale. Și eu citesc unele cărți în format electronic, dar sunt cazuri când prefer să am cartea în format tipărit.

    Apreciază

  2. anghel alex zice:

    Eu prefer cartile tiparite. Stiu ca sunt mult mai practice cele electronice dar parca atunci cand citesc am parte de mai multe senzatii placute la cele tiparite

    Apreciază

Lasă un comentariu