Români din diaspora, mulțumim!

Ne-ați arătat că sunteți parte a acestei țări și că vă pasă de cine o va conduce. Ați stat ore în șir la cozi interminabile. Unii ați reușit să votați. Mulțumim din inimă. Alții ați stat ore în șir, dar vi s-a furat dreptul de a vota. Și vouă vă mulțumim din inimă. Poate ar trebui chiar mai mult. Cu siguranță că nu poți fi umplut decât de frustare când, după ce stai cine știe câte ore la coadă, ți se fură un drept garantat prin lege. Simțim împreună cu voi.

Ne-ați dat o lecție, nouă, celor din țară care putem vota în câteva minute. Ne-ați învățat că votul e o armă și că trebuie să o folosim. Ne-ați învățat să-l prețuim.

Ne-ați dat o lecție, nouă, celor din România care ne aflăm la o aruncătură de piatră de secția de votare. Ați călătorit sute de kilometri. Nu cred că se mai poate îndoi cineva de voi, cei din diaspora, că nu sunteți buni români pentru că ați părăsit țara.

Ați fost gata să plătiți taxe nelegitime ca să puteți vota. Ați făcut tot ce vă stă în putință ca să vă puteți exercita dreptul de bun cetățean român.

Ați fost sfidați pe față. Batjocoriți. Călcați în picioare. Sfidarea voastră înseamnă și sfidarea noastră. Batjocorirea voastră înseamnă și batjocorirea noastră. Când voi ați fost călcați în picioare, noi ne-am simțit călcați în picioare.

Toate acestea se PONTează. Nu le vom uita în turul doi.

Toate acestea nu au fost în zadar. Ați stat la cozi pentru democrație, pentru dreptate, pentru normalitate. Ați cheltuit pentru că iubiți România. Ați pierdut ore întregi călătorind pentru că vă pasă. Ați suferit frigul pentru că doriți o altă Românie. Acestea sunt sacrificii pe care nu le vom trece cu vederea. Sunt sacrificii care vor aduce o schimbare.

Români din diaspora, mulțumim!

2 gânduri despre &8222;Români din diaspora, mulțumim!&8221;

  1. Alex Dupont zice:

    Cand cetesc astfel de poeme in proza, ma apuca o sila imensa, cu mult mai profunda decat cea a lui Sartre…Doamne, ce mai zeificati diaspora si ce-o s-o mai suduiti peste un an! De ce romanul trebuie sa faca din orice nimic poezie si strigaturi? Nu exista natie mai visatoare, mai irealista, mai copilaroasa decat cea romana. Multumiti diasporei? Pentru ce? Cine i-a calcat in picioare? Cine i-a victimizat? Ati uitat ce simititi cand diasporenii vin in vacante si va privesc cu ironie si sila organica prin geamul noilor masini achizitionate, pe voi, romanii amarati si cocosati de griji, ramasi acasa? V-a invatat diaspora sa votati? VOI NU stiati? Oameni buni, lasati poezia si ganditi drept: aveti un presedinte ales care este SI German de nationalitate! CE SPERATI????
    Un serial american de mare anvergura spune multe despre cuplul nou ales sa „presedinteze” Romania: priviti si invatati „House of cards”! O ultima idee: si eu sunt in afara Romaniei, insa nu trebuie sa-mi multumiti:)!

    Apreciază

Lasă un comentariu