Ce caută Victor Ponta la Universitatea Emanuel?

Cu toții ne-am pus întrebarea aceasta împreună cu Teofil Stanciu. Răspunsul este evident: Ponta caută votanți, no doubt about it. Gata, am rezolvat-o! Ar fi bine să fie atât de simplu. Vizita domnului prim-ministru la UEO a fost trâmbițată imediat atât de evanghelici cât și de alții.

Adrian Papahagi, unul care a vizitat universitatea acum 3 ani, comentează:

Ce tristețe! Văd că toate cultele se întrec în cultul personalității lui Ponta… Nici pastorul baptist Paul Negruț, rectorul Universității Emanuel, nu s-a lăsat mai prejos: și-a pus azi universitatea la picioarele lui Ponta, primit în campusul orădean în urale de „Ponta președinte”.

Jurnalistul Mircea Marian prezintă o poză cu Mang și Ponta, specificând greșit că e vorba de o universitate de stat din Oradea:

Plagiatorul Ioan Mang, care este in continuare profesor universitar (!!!), alaturi de plagiatorul Victor Ponta, vorbind, pe 17 octombrie, studentilor de la o universitate de stat din Oradea. Mie chestia asta, obraznicia asta, mi se pare de noaptea minții. E ca si cum le-ai spune studentilor: uite unde ajungi in Romania daca furi, asa ca faceti ca noi!

Oricare a fost intenția inițială prea puțin contează, percepția e tot ce rămâne în mintea celor ce „privesc” de pe margine. Pe bună dreptate vizita poate fi considerată un dezastru de imagine pentru UEO. Nu și pentru Ponta, acesta are parte de mediatizarea pe care și-a dorit-o și în spațiul evanghelic unde nu prea a avut acces.

Sunt câteva lucruri de clarificat. Vorbesc din perspectiva unuia care a fost martor ocular, nu a unuia care și-a format o opinie de pe net. Prea mulți comentatori, foști studenți sau opozanți vindicativi au acuzat cum au văzut ei vizita pe baza informațiilor segmentate de pe net, puțini au fost cei care au vorbit din poziția de martori. S-a întâmplat să fiu la cursuri săptămâna trecută și să fiu prezent la această vizită. Iată umilele mele observații:

1. Pot spune sigur că niciun student sau angajat al UEO n-a scandat „Ponta Președinte”. Eram în capelă împreună cu restul studenților și profesorilor. N-am auzit aceste scandări din interior, am văzut ulterior filmările. Din imagini se poate vedea că cei care scandează sunt mulțimea PSD-istă ce-și așteaptă idolul, nicidecum studenți. S-a văzut ca fiind de prost gust toată treaba asta într-un spațiu academic evanghelic? DA! Presa a profitat (cum obișnuiește s-o facă) și a titrat pompos că la o universitate privată confesională Ponta a fost primit cu urări prezidențiale, știu și ei că puțin scandal crește vizualizările. Eu vă prezint însă cum s-au văzut lucrurile din interior, nu din exterior. E cât se poate de clar că nu studenții au scandat, ci admiratorii locali ai PSD, veniți din oraș să participe la eveniment.

2. Niciunul n-a fost adus cu japca. Nici măcar nu s-a insistat asupra problemei, cel puțin în cazul nostru, al studenților la master. Miercuri a fost adusă în discuție această vizită și am fost rugați să venim. Acest apel a fost adresat tuturor studenților și profesorilor. Nu s-a ținut „condica” absenților. Nici măcar toți profesorii n-au fost prezenți. A fost alegerea mea să vin, curios din fire.

3. Cel care a primit invitația să vină a fost ministrul educației. Dacă informația e corectă, la deschiderea anului școlar. Domnul Ponta a profitat de această invitație lansată aghiotantului său și, din întâmplare, acesta a deschis portița ca să vină însoțit de superiorul său tocmai în campania electorală că și-așa nu avea programul prea încărcat. Aici a fost punctul de turnură, „am fost trași pe sfoară de ministru, păcăliți pur și simplu” ca să citez o părere internă. Refuză-l pe primul ministru dacă poți. Ușor de zis, greu de făcut.

4. Marea majoritate dintre cei care sunt studenți sau sunt parte din staff au destul discernământ încât să nu-l voteze. Poate sunt evanghelicii naivi, dar nu sunt proști cum cred unii. Nu e nevoie ca domnul Ponta să ne laude ca să ne facă să ne simțim bine că suntem „neo-protestanți” (tot văd că nu-l atenționează nimeni că ne-a băgat în oala greșită) și cu toții credem într-un Dumnezeu, iar asta ne face mai buni. Faptele sale vorbesc mai tare. Știm ce este acela un joc de culise chiar dacă suntem studenți tineri, neexperimentați și naivi.

5. Sunt sigur că miza n-a fost finanțarea universităților private. Scopul invitației lansate către domnul ministru al educației nu a fost de natură protocolară cum am crezut inițial, ci a fost de o altă natură, s-a avut în vedere o inechitate generată de unii angajați ai ministerului.

E prima oară când aud vorbindu-se despre finanțarea universităților private și pot spune că domnul Ponta a fost atât de convingător, iar bugetul țării noastre stă atât de bine după migrația electorală încât am convingerea că nu vom mai auzi despre subiectul acesta cel puțin patru ani de aici încolo. Ar fi însă bine de discutat acest subiect în cazul în care peste ani va fi readusă în discuții problema. Nu cred însă că e scenariul cel mai potrivit pentru o facultate confesională din aceleași motive pentru care nu cred că este potrivit ca bisericile să fie finanțate de stat.

6. Școala a mai primit vizite și de la alți politicieni, dar niciuna nu a fost la fel de mediatizată precum aceasta. Acum 5 ani au venit și Geoană și Antonescu. Au mai trecut de asemenea prin capela școlii Baconschi (pe când era ministru de externe) și Toader Paleologu. Asta în perioada în care eram eu student.  Pe atunci facebook-ul nu era atât de răspândit însă, de aceea nu se știe asta.

Există două opțiuni: fie îi primești pe toți care vor să te viziteze, fie pe niciunul. Politica școlii este să primească orice politician ce dorește să viziteze școala la un scurt serviciu de capelă în care i se dă ocazia să spună câteva cuvinte. Aici trebuie să înțeleagă lumea că nu există o asociere partinică între conducerea școlii și Victor Ponta. Vizita domnului prim-ministru nu trebuie interpretată ca o susținere indirectă. Dacă Ponta a venit la UEO nu înseamnă că acesta este candidatul pe care toată suflarea de la Emanuel îl susține.  Școala și-a păstrat obiceiul de a oferi același tratament oricărui politician dornic de vizită. N-aveai cum să-l refuzi dintr-o dată tocmai pe prim-ministru, indiferent de cine este acesta. Mă îndoiesc de faptul că reacția mediatică ar fi fost la fel de negativă dacă în locul lui Ponta ar fi venit Johannis. Lăsați-mă să fiu subiectiv, că nu prea am văzut oameni obiectivi în toată această discuție. Toată suflarea românească intră în „campain mode” de la 1 octombrie și trage în orice țintar ce îi pică în fața ochilor. Nu contează că avem acces la informații „ciopărțite”, lucrăm cu ce ne oferă media.

Această politică de acceptare a oricărui politician oricând nu mi se pare cea mai bună opțiune. Eu aș opta să nu se accepte aceste vizite în campania electorală pentru evitarea unor discuții aprinse precum aceasta, dar sunt conștient că este aproape o utopie. Trebuie evitate astfel de invitații în preajma alegerilor pentru că se deschid niște portițe de care politicienii vor căuta să profite. Aici a fost greșeala mare a conducerii școlii.

Pe lângă menținerea unor relații amiabile, un alt motiv al acestor vizite este acela de evanghelizare, dar mi-e teamă că politicienii profită mai mult de școală decât invers. Din nefericire, nu doar imaginea școlii a fost afectată. În mintea cetățeanului român care este scârbit de relația dintre politică și biserică (cu precădere cea majoritară) este proiectată aceeași imagine și asupra pocăiților ca urmare a mediatizării acestei vizite. Asta ni se datorează în mare parte nouă, „pocăiților”. Vă asigur că această imagine are efect național, nu doar asupra comunităților eclesiale din Oradea, iar asta nu va ajuta în niciun fel la răspândirea Evangheliei, scopul nostru primordial.

Ar fi binevenită o declarație din partea conducerii școlii în care să se delimiteze de campania electorală a domnului prim-ministru și să afirme clar că nu susțin niciun canditat prezidențial. Cel puțin. There is power in vulnerability.

Conducerea școlii va trebui să accepte această înfrângere mediatică și să-și învețe lecțiile ca orice student silitor. Mult mai mult decât intenția contează percepția oamenilor, iar asocierea cu politicul va fi de cele mai multe ori nefavorabilă. Cred însă că în conducerea școlii sunt oameni cu discernământ care au înțeles ce era de înțeles după această vizită nedorită. Sper din toată inima că toți.

22 de gânduri despre &8222;Ce caută Victor Ponta la Universitatea Emanuel?&8221;

  1. Cred că e bine-venit un punct de vedere de la „locul faptei”. Dacă eram student, participam și eu. Doar i-am văzut „pe viu” pe Iliescu, pe Liviu Maior și pe alții. Cred că precizările unui martor ocular pot aduce măcar niște nuanțe, deși nu știu dacă neapărat vor și auzite.

    Aș remarca doar că există două variante ireconciliabile ce explică această vizită: poziția (neoficială) a unor reprezentanți ai școlii care susțin că l-ar fi invitat doar pe ministrul învățământului și declarația lui Ponta care susține că ar fi fost invitat (nu spune de către cine, e drept) de mai multe ori să vină să vadă această școală. Ce vreau să zic e doar că declarația asta pune conducerea școlii într-o situație aproape imposibilă: să admită că l-a invitat (ceea ce se pare că nu s-a întâmplat) sau să nege, făcându-l mincinos.

    Consider că relația cu politicul este inevitabilă, câtă vreme există instituții evanghelice. Nu cred într-o izolare pură, inocentă, superioară. Dar, de altă parte, probabil că e vremea să descoperim nuanțele eticii aplicate. Statul și Biserica pot fi independente în anumite chestiuni, dar în altele sunt interdependente, fiindcă și Biserica păstorește cetățeni și Statul organizează viața inclusiv pentru culte și pentru enoriași. Musai să se audă reciproc, musai să-și transmită mesaje inclusiv la nivel înalt și pe căi instituționale.

    Apreciază

    • Yo zice:

      Fratioare, „tamiierea” ta pare plauzibila, desi creaza o reactie de dezgust si lehamite in inima si mintea citittorului. Nu scriu de pe pozitia „birfitorilorsau dusmanilor” dimpotriva . . sunt un sincer admirator si sustinator a lui P. N. si a Universitatii E. dar, ceea ce s-a petrecut e un COMPROMIS strigator la Cer . . un fel de „adulter spiritual” . . Vesnicia va descoperii lucrul acesta sigur ! Cu siguranta e ceva mult mai GRAV acolo, in dedesupturi decit ceea ce ai prezentat tu extrem de frumos si superficial in descrierea ta. Asa s-a intimplat si cu Prostanacul (Geoana) si cu Bunicutza (Iliescu), mirsavii politicii romanesti Ahh, God have mercy !!! Pling si ma rog pentru Emanuel ! „Cum se inegreste aurul cel curat . . „! Daca si P. N. se fringe, oare ce mai ramine Baptistilor Romani ??? Un „mormint varuit”, impodobit cu flori . . de mucegai !

      Apreciază

  2. Claudiu Lupu zice:

    Nu, în ce mă priveşte pe mine, imaginea UEO n-a fost deloc afectată de vizita prim-ministrului Ponta şi n-ar fi fost afectată nici dacă ar fi fost vizitată de… Băsescu, poftim, ca să dau şi eu exemplu de un personaj insuportabil (pentru mine!). Vina nu este neapărat a lui Ponta şi nici măcar a celor din conducerea universităţii. Vina este a voastră, a celor care aţi exagerat într-atât de tare cu demonizarea lui încât s-a ajuns la o isterie de-a dreptul dementă, de parcă în capela universităţii ar fi intrat însuşi Antricristul, nu alta. Nu înţeleg, cui şi la ce anume foloseşte o asemenea atitudine lipsită de orice urmă de îngăduinţă creştinească.
    P.S. Ca să vă scutesc de orice comentariu de prisos, vă fac precizarea că nu am votat niciodată cu stânga şi nici n-o voi face vreodată.

    Apreciat de 1 persoană

    • Sanyi zice:

      Stiti de ce nu aveti dreptate? Pentru ca, la amvoanele baptiste se spune ca nu are voie ca biserica sa se amestece in politica. Ce cauta ponta in perioada electorala la pocaiti? El cu gura lui afirma ca un presedinte trebuie sa fie roman si ortodox. Stiti ce sunt aceste lucruri? Lucruri murdare, care nu au ce cauta la pocaiti.

      Apreciază

      • Claudiu Lupu zice:

        Bun, şi în ce anume nu am dreptate? Am afirmat eu cumva că la „amvoanele baptiste” are voie să se amestece politica cu cele bisericeşti? Asta ați înțeles dumneavoastră din ce am scris eu? Mirarea mea este legată doar de dimensiunea isteriei care s-a creat în jurul acestui „incident”, ca şi cum Ponta ar fi, în comparaţie cu alţi politicieni, precum însuşi Satana în comparaţie cu îngerii cei curaţi. Iar asta, o spun clar şi răspicat, încă o dată, este din cauza voastră, a creştinilor pocăiţi, care, în loc să vedeţi lucrurile din perspectiva unui adevărat ucenic al lui Cristos, v-aţi lăsat prinşi în vârtejul acesta nebunesc al demonizării lui Ponta. Nu, Ponta nu e nici pe departe un personaj care merită să ajungă preşedintele României. Profilul său moral este pur şi simplu scandalos pentru orice om care doreşte să trăiască „după Cuvânt”. Dar vă rog, nu-mi spuneţi poveşti cum că toţi ceilalţi ar fi cu mult mai breji decât el. Şi, ceea ce mă deranjează şi mai tare, este bănuiala mea că, dacă în locul lui ar fi fost vreun alt candidat, din tabăra „agreată” de acuzatorii lui Ponta, şi ar fi fost primit tot cu strigăte şi aplauze, ar fi avut şi dumnealui vreun mic speech despre creştin-liberal-democraţie [sic!] , despre apărarea justiţiei, a statului de drept, despre stârpirea corupţiei (cea din tabăra adversă, se-nţelege!) şi ar fi avut parte de aceleaşi „amabilităţi” din partea conducerii UEO, probabil că o mare parte din tot acest „cor al bocitoarelor” n-ar fi spus absolut niciun cuvinţel despre inadecvarea situaţiei. Ba, mi-e teamă, că, dimpotrivă. Dar, mă rog, asta e… Eu, unul, n-am de gând să continui în niciun fel această discuţie, fiindcă mi-e clar că nimeni şi nimic nu-i poate zdruncina în convingerile lor pe cei care „ştiu ei mai bine” cum stau lucrurile, în legătură cu această situaţie şi, în general, în legătură cu orice. Să aveţi o seară minunată!

        Apreciază

  3. Recapitulând cele spuse de Beni, înțeleg că (1) UEO a făcut o invitație către Ministrul Educației care nu a fost onorată, (2) Prim-ministrul s-a autoinvitat, (3) UEO s-a organizat cât de cât ca să fie festivă primirea fără a constrânge pe nimeni la a participa, (4) PSD Bihor s-a organizat cu aplaudaci si cu tot tacâmul pentru recepția la UEO, (5) maniera în care s-a reprezentat în presă evenimentul este trunchiat, (6) UEO a primit și alte oficialități cu diverse prilejuri.
    Rămân în continuare câteva probleme: (1) Nu există nicio declarație publică din partea conducerii universității (rector sau Președintele Senatului), pe fondul unor luări de poziție cu patos din partea fr. Botica și replici subiective din partea unor studenti (nu o includ aici pe cea de față), deși primirea lui Ponta a survenit în plină campanie electorală; (2) Prin contribuțiile lor subiective și patetice, studenții UEO încearcă să discrediteze contribuțiile absolvenților UEO de ale lor, ca și cum absolvenții sunt dușmanii UEO; (3) Asocierea dintre evaluarea ARACIS și ministrul educației este falsă pentru că între ele nu există o relație de subordonare. „ARACIS este o instituție publică autonomă, de interes național, cu personalitate juridică și cu buget propriu de venituri si cheltuieli. Agenția nu este supusă ingerințelor politice sau de orice alt fel.” (vezi situl http://www.aracis.ro) Așadar, indiferent ce s-ar fi întâmplat cu aceasta auto-invitare, rezultatul evaluării nu putea fi influențat. În plus, din câte știu eu evaluarea se face o dată la 4-5 ani. Mie îmi pare că UEO nu a trecut de mult timp prin evaluare. Aici avem nevoie de informații exacte din partea conducerii UEO ca să nu speculăm. (4) Pentru ce a fost primit cu cântări, rugăciuni și ce va mai fi fost făcut acolo? Pentru ce a trebuit să adreseze corpul studențesc cu promisiuni electorale? Pentru ce au fost PSD-iștii prezenți, dacă manifestarea s-a dorit una internă? De ce nu a organizat PSD-ul altundeva această întâlnire? Unde este curajul predicatorilor din trezirile spirituale care spuneau răului pe nume? „Vă mulțumim pentru autonomia universitară!?” Ce vorbe sunt acestea? Ce a făcut Ponta pentru autonomia universitară? Că nu a restricționat-o prin modificarea Legii învățământului?
    Eu cred că UEO, prin conducerea ei, nu și-a permis să îl refuze pe Ponta pentru că a beneficiat și dorește să beneficieze în continuare de sistemul corupt al social-democrației române. Studenții nu vor afla niciodată despre adevăratele dimensiuni ale relației și palierele pe care se joacă acest joc. Responsabili sunt cei care îi manipulează pe acești micuți frați ai lor pentru interesele proprii. Desigur, unii dintre noi sunt dispuși, după cum au și lăsat să se înțeleagă pe internet, că o cauză nobilă precum supraviețuirea UEO, finanțarea UEO, acreditarea UEO, evanghelizarea PSD-iștilor, etc. merită o asemenea șifonare mediatică prin asocierea publică cu, probabil, cel mai lipsit de scrupule dintre toți prim-miniștrii pe care i-a avut România post-decembristă. Vă doresc doar să vă luați timp și să vă auziți gândurile și să recitiți cu voce tare cuvintele pe care le-ați scris.
    SILVIU TATU (absolvent UEO, 1996 și cadru didactic la UEO, 1996-2001)

    Apreciat de 1 persoană

    • Presupoziția mea legată de ARACIS a fost eronată, am corectat în articol motivul pentru care ministrul educației a fost invitat. Susținerea mea pentru școală nu este necondiționată, s-au făcut greșeli, prima considerând a fi acceptarea politicienilor în campanie. Restul sunt ramificații. Eu sper din toată inima că toată treaba nu va fi lăsată să treacă pur și simplu, e nevoie de o declarație publică din partea conducerii școlii.

      Apreciază

  4. În timpul campaniilor electorale ar trebui să închideţi porţile univeristăţii, să săpaţi şanţuri adînci împrejurul lor, să daţi drumul la crocodili în apa din ele.
    Restul e ipocrizie pură.

    Apreciază

  5. costica h. zice:

    Cand faci un compromis urmatorul este inevitabil.
    Ce cauta politicienii intr-un centru de instruire a viitorilor pastori?
    Este asadar un atrenament pentru viitorii conducatori de biserici; poi nu tot asa era si in trecut?
    Vocile lor veneau prin Indrumatorul crestin, sau prin imputernicit care ma ila urma coordona si adunarile genenrale de alegeri. Doar metoda s-a schimbat; racoleaza simpatizanti dintre pocaiti si apoi ei i-si spun lectia singuri fara a fi constransi; interesul le-o dicteaza.
    Da, cred ca nu aveau ce cauta nici un politician acolo si nici intr-o adunare.

    Apreciază

  6. Reblogged this on Persona and commented:
    ‘Ar fi binevenită o declarație din partea conducerii școlii în care să se delimiteze de campania electorală a domnului prim-ministru și să afirme clar că nu susțin niciun canditat prezidențial. Cel puțin. There is power in vulnerability.
    Conducerea școlii va trebui să accepte această înfrângere mediatică și să-și învețe lecțiile ca orice student silitor. Mult mai mult decât intenția contează percepția oamenilor, iar asocierea cu politicul va fi de cele mai multe ori nefavorabilă. Cred însă că în conducerea școlii sunt oameni cu discernământ care au înțeles ce era de înțeles după această vizită nedorită. Sper din toată inima că toți.”
    Am vrea noi. Si sa dea Dumnezeu, dar eu nu cunosc inca vreum precent care sa ne de sperante ca asa ceva s-ar putea intimpla. Dar, cine stie, mai sunt si minuni.

    Apreciază

  7. Remus zice:

    Sper că nu vă închipuiți că dacă pe site-ul ARACIS scrie că agenția respectivă e independentă din punct de vedere politic atunci lucrurile chiar stau așa în realitate. Ca unul care am avut de-a face cu ARACIS-ul de-a lungul anilor (peste 10) vă asigur că profesorii din feluritele și foarte coloratele comisii ARACIS sunt membri în partide politice, oameni cu defecte ca și noi, indivizi care – uneori și unii dintre ei, nu toți – te calcă în picioare și-și bat joc de munca ta mai mult sau mai puțin cu zâmbetul pe buze. Am spus-o și-o spun și aici: nu Universitatea Emanuel e de vină pentru ce se întâmplă, ci Biserica Emanuel care permite liceului baptist aflat în subordinea ei să primească bani de la stat, în timp ce universitatea – cu plusurile și minusurile ei și aflată în proprietatea aceleiași biserici – se încăpățânează de ani buni să-i primească preferând să se bazeze exclusiv pe donații private.

    Apreciază

  8. viorelchis zice:

    Iata gresala cum ajunge explicata;”…Confesiunile evanghelice propovăduiesc o etică riguroasă, cu principii destul de categorice. Există puncte de vedere exprimate de personalități cu renume care sancționează oportunismul, corupția, ipocrizia politicului (pastorul Paul Negruț și pastorul Marius Cruceru).
    Ce deranjează aici, cred, e faptul că aceste poziții principiale și coerente cu atitudinea evanghelicilor față de morala socială par să fi fost suspendate pentru câteva ceasuri/zile pentru a permite o vizită de lucru a unor politicieni controversați. E, într-adevăr, de lămurit cum se rezolvă această (aparentă?) inconsecvență morală. Mai ales că situația lui Ponta ridică mai multe semne de întrebare pentru morala propovăduită la amvoanele bisericilor evanghelice: ascensiunea profesională, mentoratul lui Năstase, patronajul spiritual al lui Iliescu, plagiatul, divorțul etc…”

    Ce caută Ponta la evanghelici?


    Si sa intelegem ca Universitatea si personalul s-a dorit doar pentru reclama fiindca este dovedti prin pagina lor ;
    „Vineri, 17 Octombrie
    Primul-ministru Victor Ponta a vizitat Universitatea Emanuel din Oradea”
    http://gov.ro/ro/stiri/primul-ministru-victor-ponta-a-vizitat-universitatea-emanuel-din-oradea
    Trist si dureros este fiindca daca a ajuns inauntru nu au avut curajul sa-i Explice lui si grupului ajuns rolul „LEGII DIVINE” in viata lui de prim-ministru si dorinta de a ajunge presedinte;
    Nu a-ti explicat ca ;”..17. Sa n-aiba un mare numar de neveste, ca sa nu i se abata inima; si sa nu stranga mari gramezi de argint si aur.
    18. Cand se va aseza pe scaunul de domnie al imparatiei lui, sa scrie pentru el, intr-o carte, o copie a acestei Legi, pe care s-o ia de la preotii din neamul levitilor.
    19. Va trebui s-o aiba cu el si s-o citeasca in toate zilele vietii lui, ca sa invete sa se teama de Domnul Dumnezeul lui, sa pazeasca si sa implineasca toate cuvintele din Legea aceasta si toate poruncile acestea,
    20. pentru ca inima lui sa nu se inalte mai presus de fratii lui si sa nu se abata de la poruncile acestea nici la dreapta, nici la stanga si sa aiba astfel multe zile in imparatia lui, el si copiii lui..”Sint multe de explicat si trist este ca nu intelegeti ca ajungeti prea mult implicati in politica ,afaceri care astfel se dezvaluiesc si pe urma va pare rau si negati adevarul;;

    http://www.ziaristionline.ro/2012/02/28/vizita-lui-victor-ponta-in-sua-a-fost-organizata-integral-de-lobby-ul-cultului-penticostal/
    Deci e o legatura veche ,strinsa si in putere de colaborare pentru interese mari si bine ascunse fata de membrii ;
    http://www.ziaristionline.ro/2012/02/28/vizita-lui-victor-ponta-in-sua-a-fost-organizata-integral-de-lobby-ul-cultului-penticostal/
    Dar in timp toate vor iesi la suprafata si trist este ca mesajul Divin ajunge incalcat si prea putin se ia aminte la exemplul Domnului Isus si al ucenicilor ..

    Apreciază

  9. costica h. zice:

    Dorel Popa. daca el a fost organizatorul acelei vizite, a lucrat cu mai multa abilitate, parera mea, ca acesti domni, dac apot sa le spun asa, au ascultat o predica de evanghelizare, asa cum nici unde nu ar fi stat pe banca sa asculte. acolo nu au avut incotro, asa afost protocolul.
    Dar subliniez din nou; Politicienii pot veni la adunare sa sa stea sa asculte si sa nu deranjeze o slujba de inchinare, vizita la Emanuel, a lui Ponta sau Iohanis sau a oricaruia nu trebuia sa aiba loc,
    Si va spuin ceva; Emanuel se bucura de mult mai mult respect.
    Ei trebuie sa stie ca exista locuri in care nici ei, chiar nici ei, nu pot pasi decat ca pacatosi, sa asculte….restul este politica.

    Apreciază

  10. Domnule Paul Negrut, i-ati vorbit lui Ponta despre Integritate? Despre Valori? Despre Adevarul Absolut! Daca da, e minunat….

    Pentru Ponta am cateva intrebari… poate i le transmiteti si dumneavoastra:

    CE CAUTI, DOMNULE PONTA, PRINTRE „NOI”?

    Crescut in scoala gandirii de „liber cugetator” la poalele marelui ateu Ion Iliescu, urmas al lui Adrian Nastase, cel care a sustinut legea cultelor care urma sa desfiinteze bisericile evanghelice, mandru ca „este roman si ortodox, nu ca altii…”, Viorel Ponta se erijeaza acum in „aparator al comunitatii evanghelice din Romania si din strainatate”. Evident ca nu are nici cea mai mica cultura „religioasa” din moment ce ureaza Penticostalilor „…sa aveti cat mai multi copii” si Baptistilor „sa se implice in viata sociala a tarii.”
    Luna trecuta spunea ca „bunicul a fost preot ortodox”. Acum vehiculeaza ideea (raspandita cu mandrie proletara de agentii electorali si preluata pe nerasuflate de oameni de buna credinta care sunt din pacate inselati), ca Ponta are multe rude in biserici evanghelice.
    Ati putea, domnule Ponta, sa ne spuneti macar un nume al uneia din aceste rude?
    „Ce cautati printre noi,” ar fi o intrebare decenta….sau mai bine „ce urmariti printre evanghelicii pe care i-ati batjocorit cand veneau la Micul Dejun cu rugaciune la Parlamentul Romaniei”?
    Cat de jos va puteti cobori ca sa „furati” cateva voturi?
    Cum puteti participa la o nunta evanghelica, dorind mirilor sa „ramana impreuna toata viata”, cand dumneavoastra v-ati parasit sotia, insarcinata fiind, doar ca sa „puneti ghearele” pe un ciolan politic care v-a fost oferit de actualul socru (fost preot si el) in schimbul mariajului cu fiica sa?
    Cum va simtiti cand vorbiti despre „onoare” si „demnitate” atunci cand ati plagiat o lucrare de doctorat, mintiti cu nonsalanta, denigrati, batjocoriti, dezbinati si aveti „schelete ascunse prin dulap”?
    Cum puteti vorbi despre „viata” cand votati fara nici o jena avortul?
    Valori aveti? Daca da, care sunt acestea? Daca nu, intreb din nou, „ce cautati, sau ce urmariti printre noi”?
    Cand ati fost, intr-o alta data intr-o biserica evanghelica sau intr-o manastire, inainte sa urmariti voturile romanilor?
    Aveti cumva vreo fotografie macar, de la cununia dumneavoastra religioasa intr-o biserica ortodoxa?

    Daca sunteti prea ocupat sa ne raspundeti (aveti de tiparit manuale, se acoperit baroni, de condus microbuze, de raportat crestere economica, de rezolvat problema MTO…), poate ne raspund cei cu care v-ati sfatuit…
    „Ce cautati printre noi?”…

    Eu sper ca il cautati pe Dumnezeu, onoarea, transformarea personala, iertarea, impacarea si binele aproapelui! Acesta ar fi un castig vesnic! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    Apreciază

  11. Ardelean Vasile zice:

    Nu sunt de acord cu vizita lui Ponta la UNIV. EMANUEL pt campanie si nici cu implicarea studentilor in a-l aclama sau ce au facut. Nu stiu cum de au acceptat fr. Paul N. si ceilalti…? Nu as fi crezut ca se intampla asa ceva.

    Apreciază

  12. Este trist ce s-a întâmplat, UBEO este privată, şi nu văd nici un motiv pentru ca cineva să facă campanie electorală în în incinta universităţi. Şi eu am terminat studiile acolo, dar atunci ( acum 10 ani ) era altfel.

    Apreciază

  13. Yo zice:

    Fratioare, „tamiierea” ta pare plauzibila, desi creaza o reactie de dezgust si lehamite in inima si mintea citittorului. Nu scriu de pe pozitia „birfitorilorsau dusmanilor” dimpotriva . . sunt un sincer admirator si sustinator a lui P. N. si a Universitatii E. dar, ceea ce s-a petrecut e un COMPROMIS strigator la Cer . . un fel de „adulter spiritual” . . Vesnicia va descoperii lucrul acesta sigur ! Cu siguranta e ceva mult mai GRAV acolo, in dedesupturi decit ceea ce ai prezentat tu extrem de frumos si superficial in descrierea ta. Asa s-a intimplat si cu Prostanacul (Geoana) si cu Bunicutza (Iliescu), mirsavii politicii romanesti Ahh, God have mercy !!! Pling si ma rog pentru Emanuel ! „Cum se inegreste aurul cel curat . . „! Daca si P. N. se fringe, oare ce mai ramine Baptistilor Romani ??? Un „mormint varuit”, impodobit cu flori . . de mucegai !

    Apreciază

Lasă un comentariu