Cine a fost Melhisedec?

Melhisedec e un subiect care necesită mult studiu atent. Sunt sigur că fratele Tatu a făcut o treabă excepțională și așteptăm publicarea articolului în română. Se pare că am ajuns și eu la concluzii asemănătoare în lucrarea mea de licență  (înțeleg asta din puținele cuvinte spuse despre articol, nu l-am citit încă)

Cuvântul lui Dumnezeu şi mărturia lui Isus

Screen shot 2014-07-17 at 2.19.09 PMAm bucuria să vă anunț apariția unui articol în Journal for the Evangelical Study of the Old Testament 3.1 (2014): p. 49-76 (vezi aici). Acesta este rodul cercetării întreprinse în cea mai mare măsură în biblioteca Seminarului Teologic Trinity din Singapore în vara anului 2013. După acceptarea articolului pentru publicare au urmat editări succesive, datorate completării bibliografiei și fonturilor ebraice folosite. Deși prezint succint și variantele de interpretare propuse  pe parcursul secolelor, în acest articol argumentez în favoarea unei interpretări a lui Melhisedec în contextul său narativ și în favoarea istoricității sale. Nădăjduiesc să primesc acceptul editurii Wipf and Stock să public o variantă abreviată în limba română.

Vezi articolul original

3 gânduri despre &8222;Cine a fost Melhisedec?&8221;

  1. ylyan zice:

    Astept cu nerabdare, este un mod de a spune, sigur ca cu multa rabdare, pentru ca este o tema care ma intereseaza, pentru ca m-am intrebat cine este acest preot al Domnului, care era diferit de cei din jurul lui? Multa binecuvantare si multumesc lui Dumnezeu ca ne lumineaza prin oamenii alesi de El.

    Apreciază

Lasă un comentariu